Med passion för mobiltelefoner

För Adam Alsing är mobiltelefonen mer än bara en nyttopryl. Den är snarare en livsstil eller till och med en passion. Att ha koll på senaste modellerna är en självklarhet men Adam går mycket längre än så: Han har koll på ALLA telefoner från slutet av 80-talet och framåt. – Den första egna telefonen var ett svart mjölkpaket med ett handtag på som man släpade runt och kände sig cool som fan med. Vad hette den nu då… just det Ericsson Hotline!


Att kunna ringa är ju bra. Likaså att mejla, twittra, blogga, facebooka, sms:a och fota. Men det är egentligen inte det som är grejen. Grejen är själva grejen i sig. Manicken, den lilla plastskalsinfattade apparaten som i sin snabba förändring alltid bjuder på nya möjligheter. Det är då det gäller att vara först. Att kunna komma till jobbet och säga: Kolla vad jag har! Känslan av att vinna den osynliga men ständigt pågående tävlingen om vem som först får trycka in on-knappen på marknadens hetaste modeller – gärna någon vecka innan alla andra. – Jag behöver telefonen mycket mer än vad man kan föreställa sig. Jag har alltid två-tre lurar på gång. Just nu är det en Blackberry Bold 9700, en Iphone 3GS och en Sony Ericsson Vivaz och jag gillar dem var och en för sig för sina speciella egenskaper, säger Adam Alsing.

Provar alla märken
Adam är inte på något sätt märkestrogen. Han provar allt som är värt att prova, och har på så sätt blivit bekantskapskretsens telefonguru som alla vänder sig till om de behöver support. Likaså deltar han ofta i olika chatforum där det diskuteras och spekuleras om kommande modeller. Leverantören, butiken som hjälper till att upprätthålla Adams telefonbegär, är RingUp/ Callisto Mobil. Som av en händelse ligger den ett stenkast från bostaden och det går en väl upptrampad stig mellan de två adresserna.
– Mina ben drar sig mot butiken flera gånger i veckan. Ibland går jag dit bara för att klämma och känna lite men jag har också ett företagskonto och köper allt genom dem.

Xperia lockar
Under åren har det blivit några telefoner…
– Jag kommer ihåg första gången jag satt på bussen och ringde hem. Det var en sensationell känsla. Då hade jag en liten härlig 5H7, nej förresten NH-97 hette den. Vilken fantastisk telefon det var! Adams kärlek till mobiltelefoner skulle även kunna sträcka sig till annan elektronik, som exempelvis digitala kameror men där håller han medvetet igen.
– Just nu längtar jag bara efter X10:an. En polare på Sony Ericsson har redan haft den i fyra månader och min målsättning är att få tag på den åtminstone en vecka innan den kommer ut på marknaden.
« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår